CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Mar 25, 2009

...DoKtOr YAnG BoNgOK!!!!....

...ari ahad aritu ari yang penuh dengan kesedihan bagi aku..abang arin aku sakit lagi...air mate aku ni x henti2 meleleh...sian aku nengok keadaan abang arin menahan sakitnye...memule abang arin aku ni degil x nak g spital...puas aku pujuk...last2, nasib baik die setuju...
...sesampai jek aku kat spital,kengkawan abang arin aku dah standby dah...nasib baik ade diorang yang menguruskan segale hal...abang arin aku terus masuk emergency room...
...dalam mase 1 jam aku nengok keadaan abang arin aku still x berubah...suhu panas badan abang arin aku x teturun..die memuntah,sesakit perut...adoiiyyaaiii,x sanggup aku nak nengok...
...aku tanye abang arin,doc kate aper?..abang arin aku cakap jap lagi doc suh balik..ermmm..pehal plak suh balik ni??..x nampak ke keadaan abang arin aku belum pulih sepenuhnyer..aku x puas ati lgsg..aku nak abang arin aku ditahan wad..at least aku tau ape sakit abang arin aku sebenanyer...aku pun g la jmpe doc yang ala2 bongok tu...

...selamat mlm doktor...
...ye,ade ape???...
...saye nak tanyer skit pasal pesakit yang bernama norhazrin saleh...
...kenape?...
...saye nak die ditahan wad la doktor..saye nengok keadaan suami saye masih x stabil lagi...

...(dalam keadaan cam bagus & nada suare meninggi) x de sebab saye nak tahan suami awak..awak ingat saye nak jage suami awak sorang je ke??cube awak tengok,ghamai lagi pesakit yang saye kene jage...
...doktor,itu saye tau..cube doktor tengok keadaan suami saye..badan masih panas,perut still sakit lagi..memuntah..at least bagi la sehari die dok kat hospital...saye x confident nak bawak suami saye balik rumah..klu pe2 terjadi nanti,kat hospital doktor ade bleh rawat...
...(dengan nada still cam bagus)awak ingat ni hotel ker??ok,klu macam tu,awak ganti tempat saye jd doktor...

ieeeee....doc ni dah melampau ni...

...(dengan nada geram)doktor,saye penah mengalami keadaan yang same dulu...suami saye still sakit,doktor dah suh bawak balik...bile sampai jek kat umah,suami saye dah x bermaya dah...saye terpakse anta balik ke hospital...rumah saye bukannyer dekat ngan hospital ni...
...itu masalah awak
(still cam bagus)...kalau sakit lagi makan je la ubat..x kan itu pun saye nak ajar...

...bongoknyer doc..aku terus bla dari menatap muke cam bagus doc tu...aku geram tul..klu x nak abang arin aku ditahan wad pun,jangan la belagak cam bagus sgt...kurang ajar namenyer tu..salah ker klu layan aku bebaik..dah la aku tengah sedey ngan keadaan suami aku...x profesional langsung...aku terus wat komen kat peti aduan...nasib ko la doc,sure kene buang dalam mase seminggu nie...
...x lame pas tu,abang arin aku nak g tandas..aku papah abang arin aku coz badan die lemah sesangat...balik jek dari tandas,aku nengok ubat abang arin aku die letak jerk atas katil..biadap betul...aku amik ubat abang arin aku,aku terus bawak abang arin aku ke kereta...nak bawak die balik...

...nak balik dah ker?...tanye member abang arin aku..
...ye la,doc suh balik...
...keadaan cam ni doc suh balik..jap,saye g amik kerusi roda..kite bawak balik arin masuk emergency room...


...sesampai jerk kat emergency room,member abang arin aku terus jumpoe doc yang bongok tadi..


...(dalam keadaan marah)keadaan cam ni u nak suh pesakit u balik??..(sambil tunjuk kat abang arin aku)
...(sesambil wat muke cam orang bongok)ok,ok...masuk wad..masuk wad...


amik kau doc..kan dah malu sendiri..degil sgt..belagak..kan betul aku ckp,abang arin aku kene masuk wad..terus abang arin aku kene tahan wad 3 hari...

9 comments:

cT a.k.a. fiRuz a.k.a. YoNg a.k.a. uMi said...

siannye...asben u skit ape ek?..hrp cpt smbuh ye...smoga u trus tabah..dont give up..i rase byk lg doc yg mcm kes u tu..

RaFFLeSiA MeRaH said...

kekdg doktor yg belajar tinggi tu pun leh b***h cam org x sekolah kan??

iman_qaisara said...

pale otak btul lak doc tuh... errr ke dog eh? ehheheeh... len kali ko buat la garang2 sket.. ape la ko nih... tu pun takotttt

syi said...

hurm..u tulis surat comment tuh dgn sape..sape ek yg ader kat insiden tuh..tulisla..bleh tumpang glamour kat ur blog nih..x kan tulis 'kawan'je kot...lagi satu..sile tulis name2 yg terlibat di dalam insiden tuh dan dalam mase kejadian tuh sehingga abg u sihat...tulis bebanyk skit ekh..
huhuhu

Wife to Firdaus Ghazali said...

hospital mana tu kak...???teruknya doktor...igtkan nurse je camtu...saya doakan hubby akak sihat ye...aminnnnnnn

Pu3 said...

ishk2.
ape jenis doktor la doc tu.
xde keperimanusiaan lgsg.
bukan dia yg nk kna jaga.
yg nk jaga tu dia pnya nurse2.
kan3.

BeMiE said...

ni bukan bongok.. malahan bangang.. kalau org negeri sembilan panggil mada...

~ thalhazlin ~ said...

huu. sory, i'm googling around and baca ur entry ni. terasa marah sangat pada doktor tuh. sungguh biadap! ok. fuh.

noorcahaya said...

eeeeeee... sakit nyer hati baceeee... tu doc bongok tu pompan ke laki... kalo aku lame dah naik sore lebih dari dia...