CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Dec 4, 2008

...NoVeL...

NOVEL YANG AKU TENGAH BACE...
NOVEL PETAME YANG AKU BACE...

...RAMLEE AWANG MURSHID...novelis ni bejaye bukak ati aku untuk bace novel..klu korang x pecaye,aku adalah diantare manusia yang x suke bace novel...tapi,bile aku bace satu novel bertajuk 'UNGU KARMILA', ati aku terus jatuh cinta..bagi aku RAMLEE AWANG MURSHID pandai mengolah cerite...seminggu jek aku dah abiskan 2 novel...aku x dapat upload ler gamba novel betajuk 'ANUGERAH PERTAMA'..sekarang aku tengah bace cite tajuk 'ADAM' plak..dah sah dah,aku adalah diantare peminat setia karya RAMLEE AWANG MURSHID...

Dec 1, 2008

...epi berday mak kiah...

...ni laa mak kiah aku..


..mak kiah amik napas nak tiup lilin...


...abang arin ni manje tau ngan mak die..kehkehkeh...


....jumaat lepas aku ngan abang arin g celebrate ari jd mak kiah merangkap mak kesayangan abang arin aku...dan sebagai menantu yang prihatin,aku nak wish kat mak kiah semoge dipanjangkan umur,dimurahkan rezeki,diberi kesihatan yang baik dan sentiase dilindungi ALLAH...mak kiah sweet 42 erk..oopsss!! 42 ker??!!..58 laa..hikhikhik...






Nov 27, 2008

..gAmBa2 Abang ARin sePAnjang KusuS..

korang layaaan laa..wat penyegar mate yang kuyu..kehkehkeh..
rambo RELA..wakakaaka
abang arin ngan kawan baik die..orang kedah tu..

carik mane satu abang arin aku

dalam kelas
segak abang arin aku..hikhikhik..

Nov 25, 2008

...Anak-ANak MeRdEkA..laayaaaaannn....

video

alya nyanyi...

video

iesha bace doa makan...

....gumbirreee dalam geraamm...

...nak dijadikkan ceghiter la erk..nak mule tang mane pun x tau...aku ni memg tesangat epinyer laa coz abang arin aku abis kusus ari ni..sebulan ler aku dok nunggu ngan saba dan tawadduknye (ceewwaahhh)...ye la,ari bersejarah aku ghase nak laa aku amik gamba bebanyak...nak upload dlm blog aku ni supaye meriah..supaye x de oghang bebising suh aku upload blog aku ni (ade sesaper terase ker??!!)...
mase nak g tu ati aku dah sakit dah ni..nunggu adik ipau aku..janji kul 8.30 pagi dah sampai kat simpang umah aku..hamppeess!!kul 9.00 baghu nampak batang idung...aku ghase cam nak pancitkan jerk taya kete die...dah ler aku dok tepi jalan tu ghamai yang benti nanyer...kete aku ghosak ker?tayar pancit ker?..ye la,aku kire tekenal gak la kat kg aku ni..hehehehe..
dah ler lambat,sesampai jerk parking penuh bagai nak gile..nak je aku alih kan sesumer kete tu..paneh lak ai ati aku ni..aku pun dengan cekapnye memparkingkan le kete aku jauh dari pintu masuk..nak menapak satu hal lagi ni..ye la,korang x kan x tau,spesis manusia yang badan ala2 comel ni cepat nau ketiak berpeluh klu menapak jauh..makeup pun bleh cair...
sesampai jek aku terus le amik tempat duduk..korang perasan x kipas besa yang selalu ade kat seshopping tu...ha,kipas tu ler..mane x maut tudung aku..patut ler x de oghang nak dok kat ctu..cehh!!! nasib laa...tp,aku pk ok gak aku lepak kat cni..tesejat gak peluh aku...huh!!!
tapi x pe,aku saba jerk hadapi sume dugaan tu coz aku x saba nak bawak abang arin aku balik umah..baghu ler lengkap ghasenyer idup aku ni...hehehehe...
lastly,tahniah kepade abang arin aku coz bejaye menamatkan kusus dengan penuh RELAnyer...kihkihkih...

video

Nov 16, 2008

...PerpUstakaaN DEsa PNM BataNG MelaKA...





...pren,ari ni aku nak share ngan korang sumer pasal tempat keje aku...kire dah 3 taun gak laa aku mencari rezeki kat cni...so,aku dok kg je laa..bleh dikatekan ni ler first job aku...adik badik aku keje dedekat area cni jerk..just abg aku yang sulong(abijam) jerk keje kat seremban..abang aku yg no 2(loklin) keje kat tampin...adik aku ('mok tam') keje kat tampin gak...kire ktorang ni dok serumah laa...

...library aku ni x besa la,kire bleh muatkan 40 orang jerk dalam satu mase...petugas pun 2 orang jerk...aku ngan sorang pegawai..aku panggil Kak Dila jerk...ade 4 bahagian dlam library aku ni...petame bahagian dewase,pastu bahagian kekanak,bahagian majalah dan sudut IT...

Nov 14, 2008

...petang yang suram...

ni laa wafi ..fomelkan??!!!

oghang kate,bende petame yang kite dapat mesti kite syg lebih punyer...nak di jadikkan cite,anak buah aku yang petame,yg fangat la comeeeellnyer dah lepak kat umah aku dekat sebulan laa..mak aku jage coz parent die bz bagai nak rak...ntah camne ntah,wan die(paggilan utk nenek die sebelah kakak ipau aku) (kire besan mak aku laaa) nak amik lak petang semalam..nak bawak cucu die tido umah die laa...ktaorang ni sume menentang keras laa...bukan x nak kasi,tp cam payah nak lepaskan...aduuuhhh,mesti ktorang ghindu kaw-kaw nyer..dlm kul 4 ptg,wan die pun dtg..mase tu mak aku stay kat umah sensorang jerk...ktorang sume keje...


wan : mak bi (panggilan wan wafi kat mak aku)jangan nangih ek...wan amik wafi ni (wafi name anak buah aku)

mak bi : eh..x laa..wafi kan cucu kite sesame...

wan : x do laa...wafi kan dah lamo dok ngan mak bi...kang takut mak bi ghindu kang...

mak bi :biase la tu..bebesok pun mak ngan ayah die amik jugak..klu ghindu besok,bleh la g seremban nengok wafi...


mak aku actually tengah tahan sebak...x kan plak nak melalak depan besan die kan...wafi plak cam tetau jerk nak bepisah ngan mak aku...wafi pandang jerk mak aku...lagi la mak kau sebak..tapi still maintain depan besan die...lepas jerk besan mak aku blah,mak aku called ler kakak ipau aku nak bgtau yang anak die wan dah amik..memule mak aku try kecover gak, baghu jerk nak stat ckp,air mate mak aku terus keluar mencurah2...puas jugak la kakak ipau aku sabarkan...adduuhhh...satu petang yang sgt mengharukan untuk kitaorang sume...



Nov 13, 2008

....perMuLaaN cEriTeR...


..ni sumer berpunce dari sepupu aku..asik2 klu jmpe aku,mesti tanyer nape aku x update aku nyer blog..bukan aper,aku ni dikategorikan dalam kumpulan manusia yang bukannyer malas,tp cam x nak buat..bile aku nak updatekan jerk blog aku,aku jadi cam x berape nak pandang pc aku..kire aku ni kureng idea laa berbanding ngan sepupu aku tu yang gile blogging...so,skang aku ghase cam dah suke plak nak nengok pc aku..aku nak kongsi ngan korang sume ceceriter idup aku yang aku rase boleh dikongsi ngan korang sume...selamat ler membace blog aku..arap2,korang rase syok le membacenyer...adiioosss..!!!